Gör Det Själv Tvätt

Gör Det Själv Tvätt

Många av oss skulle vilja tvätta bilen själva, men har kanske inte tillräckligt med utrymme eller utrustning för att göra det. 

Och:

Det är här som gör-det-själv-biltvättar är perfekta, eftersom de allra flesta låter dig ta med dina egna produkter så att du vet vad som händer på din bil - tillsammans med en högtryckstvätt och korrekt tvättande av avfallsprodukter från bilen. 

Det är en WIN-WIN (om du bortser från kostnaden för att använda högtryckstvätten i gör-det-själv-biltvätten).

VAD DU BEHÖVER FÖR ATT TVÄTTA DIN BIL I EN GÖR-DET-SJÄLV-BILTVÄTT

Vi har gjort det enkelt för dig och samlat allt du behöver i det här tvättpaketet:

Sale Off
Tvättpaket Lägenhet
1,927.42 kr1,539.00 kr

I paketet får du en hink, 10 dukar för att tvätta bilen, ett bilschampo som lämpar sig för säker biltvätt, en förtvättsprodukt som du sprutar på bilen och sköljer av med högtryck samt en handduk för att torka av bilen efter tvätten. 


Superenkelt och inte minst säkert, så risken för att du ska repa din bil är minimal. 


Se hur du gör det här:

FÖRBERED DIG HEMMA

Innan du åker till biltvätten ska du förbereda: 

  • Häll 20 ml Brute i sprayflaskan och fyll den sedan med vatten för resten. 
  • Fyll vid behov hinken med vatten/varmt vatten (du kan enkelt fylla den på gör-det-själv-stationen om det finns möjlighet att göra det).
  • Tillsätt 3 kapsyler Optimum No Rinse i hinkarna med vatten.
  • Lägg trasorna i hinken och sätt på locket.

Auto Glanz Brute blandes hjemmefra

Sedan är du redo att lägga allt i bilen och köra iväg till en biltvätt nära dig. 

VAR FINNS DET EN BILTVÄTT FÖR GÖR-DET-SJÄLV-BILTVÄTT?

I de flesta större städer. Några av de företag på marknaden som har tvättar som du själv kan göra är OKQ8, Wash World, CircleK och Carwashcenter. Kolla deras webbplatser för att hitta den exakta platsen för din gör-det-själv-biltvätt. 

När du kommer fram

När du anländer är det dags för själva biltvätten. Kör in bilen i DIY-hallen. Därefter måste du spraya Auto Glanz Brute över hela bilen. Det finns inga områden på bilen som inte bör behandlas, men om du till exempel har särskilt smutsiga fälgar kan det vara bra med ett separat fälgrengöringsmedel och borste.

Auto Glanz Brute sprøjtes på bilen (opblandet)

När hela bilen är täckt, låt den stå i några minuter (låt den inte torka in). Spola därefter av med högtryckstvätten från gör-det-själv-biltvätten. 


Vanligtvis har maskinen ett antal olika funktioner, men du behöver bara använda den funktion som vanligtvis kallas för sköljning. Det ska vara en funktion där du använder högtryckstvätten och där rent vatten kommer ut ur högtryckstvätten och inte alla möjliga kemikalier som du inte vet vad det är. Spola ner hela bilen så att det inte längre finns någon större ytlig smuts på bilen:

Brute og skidt spules af bilen

HANDTVÄTTA BILEN

När du har tvättat bilen med Brute förtvätt och högtryckstvätt är det dags att få bort den sista vägfilmen från bilen. Här använder vi hinken med 10 dukar blandade med bilschampot Optimum No Rinse. Det är ett polymerbaserat schampo som kapslar in smuts, vilket gör att det är säkert att använda - även om det finns lite rester av smuts på lacken. Plocka upp en duk från hinken, vrid den och vik den två gånger så att du får något som ser ut på följande sätt:

Tag kluden op og fold den

Titta på lacken och spring i en kattliknande rörelse, och byt till en ren yta:

Skift ofte til en ren flade

Om du till exempel stöter på tjärfläckar, undvik att gnugga för mycket på dem, eftersom tjäran måste avlägsnas med en tjärborttagare:

Undgå at gnide i tjærepletter

När du har använt alla ytor på en duk lägger du den åt sidan eller placerar den över hinken, men undvik att lägga den direkt i hinken tillsammans med de andra dukarna. Detta för att undvika att smuts hamnar i hinken. Med den här metoden vet du att du alltid får en helt ren duk på bilen. Beroende på bilens storlek kanske du inte behöver alla 10.

TORKA AV BILEN

Avsluta med att torka av bilen med mikrofiberhandduken. En handduk räcker för en hel bil. 


Du har nu genomgått en säker biltvätt i DIY-biltvätten. 

Sale Off
Tvättpaket Lägenhet
1,927.42 kr1,539.00 kr

Vanliga frågor om gör-det-själv-biltvätt

  • Vanliga frågor

Kan jag använda mina egna produkter i gör-det-själv-biltvätten?

De allra flesta leverantörer tillåter att du använder dina egna produkter i tvätthallen. Kom alltid ihåg att kontrollera de lokala reglerna.

Kan jag inte bara använda borstar och trasor från gör-det-själv-biltvätten?

Eftersom du inte vet hur borstar och dukar är utvecklade och behandlade är vår tydliga rekommendation att undvika att använda dem.

Kan jag rengöra interiören med Optimum No Rinse från tvättpaketet?

Ja - du kan använda Optimum No Rinse för interiörer. Användning av t.ex. en Auto Glanz Laser Edge 320-duk rekommenderas för detta.