Flygrostlösare Test

Flygrostborttagare [Bäst i Test]

 I denna artikel hittar vi den bästa flygrostborttagaren som vi har rankat genom ett konkret test av 3 av de mest populära produkterna i butiken. Dessa ställdes mot Anders bils motorhuv. Dessa tre produkterna är ett axplock av vad som finns tillgängligt i vår butik.


Vi kommer att gå igenom följande:

  • Vilken som är kraftigast
  • Skillnad på sprayhuvud
  • Hur många behandlingar räcker produkten till

själva testet

För testet användes en bil som har körts ca 1 000 km sedan den senaste tvätten och som senast behandlades mot flygrost för 2 månader / ca 5 000 km sedan. 


Vi använde bilens motorhuv som testområde för alla 3 flygrostborttagare, eftersom vi antog att vi fick den jämnaste fördelningen av flygrost på detta område, så de 3 produkterna vi hade i testet utsattas för samma mängd flygrost.


I så stor utsträckning som möjligt sprutades samma mängd produkt på varje yta för att ge samma förutsättningar för att avlägsna flygrost, och sedan gjorde vi en kontroll genom att ta en av produkterna och sprutade igen för att se om det fortfarande reagerade - och hur mycket.


De tre produkterna är alla pH-neutrala och bytar färg när de reagerar med flygrost

Produkterna i testet är:

  • Auto Glanz Blood Tonic
  • Good Stuff Iron Remover
  • 26JPN Fallout

TESTVINNAREN

Lad os tage den med det samme:

Den mest effektive flyverustfjerner i testen er Auto Glanz Blood Tonic. Det er den, da den fjerner flest flyverustpartikler i første forsøg. 

Men:

De 2 andre kommer tæt på og har begge et bedre sprayhoved end det du får fra Auto Glanz, så det er derfor helt op til dig hvilken du vil vælge. 

Lad os kigge nærmere på de enkelte produkter:

Auto Glanz Blood Tonic

Auto Glanz Blood Tonic är den mest effektiva flygrostborttagaren. Detta baserar vi på hur kraftigt den reagerar på flygrosten, hur mycket den tar bort efter avspolning med vatten.


Det är en gelbaserad flygrostborttagare som gör att den kan sitta och verka längre på lacken.


Den har en doft av tranbär, vilket hjälper till att dölja den vanligtvis lite dåliga lukten som kan komma med flygrostborttagare.


Det är testets näst billigaste för övrigt.


Vad kunderna säger om Auto Glanz Blood Tonic:

"Jag är imponerad, använde den för första gången på en ny bil som var 1 månad gammal, men jag var väldigt imponerad"

Sale Off
Auto Glanz Blood Tonic
169.95 kr

Good Stuff Iron Remover 

Good Stuff Iron Remover finns i 2 varianter. En "billig" som är en traditionell spray och en något dyrare som är gelbaserad. Vi testade den billiga versionen i testet för att se hur den står sig mot de gelbaserade. 


Och det gör den riktigt bra överraskande nog!


Den reagerar snabbt och tar bort mycket av flygrosten redan på första rundan. Den har sprayhuvudet Canyon vilket underlättar en jämn fördelning av produkten utan att använda för mycket.


Ändå hamnade den på tredje plats, eftersom det inte har lika lång verkningstid som Fallout och Blood Tonic. 


Gör det den dålig?


Inte alls! och det fungerar också utmärkt som fälgrengöring!


Vad kunderna säger om Good Stuff Iron Remover:

"Imponerad över hur fina ens legeringsfälgar blir med endast denna spray, spraya på, vänta en stund och sedan är det bara att köra över med fälgborsten utan att använda våld. Utan tvekan det bästa fälgrengöringsmedel jag har provat. Det står alltid redo på hyllan numera :)"

Sale Off
Good Stuff Iron Remover
168.95 kr

26JPN Fallout

26JPN Fallout är en effektiv och biologiskt nedbrytbar flygrostborttagare.


I vårt test kommer den in på en fin andraplats, och det är med ytterst lite som den inte blev nummer ett.


Den är gelbaserad och har gott om smörljmedel vilket gör den säker för att användas med en mikrofiberduk ifall du önskar använda den som en fälgrengöring tillsammans med en borste.


En körsbärsdoft maskerar den annars dåliga lukten som flygrostborttagare vanligtvis har och liksom Good Stuff Iron Remover har den det fantastiska Canyon-sprayhuvudet som säkerställer en jämn fördelning av produkten.


Eftersom produkten är biologiskt nedbrytbar kan du använda den med gott samvete på din uppfart, eftersom den bryts ned med tiden i naturen. 


Liksom de andra produkterna i testet är den här produkten pH-neutral. 

Sale Off
26JPN Fallout (500ml)
187.95 kr

All flygrost försvinner inte

Trots att du behandlar mot flygrost försvinner inte allt efter en behandling - det ser vi i våra kontroller, där det fortfarande finns en (mindre) reaktion på flygrost i alla fält. Om du upplever samma sak rekommenderar vi att du väntar till nästa tvätt för att behandla igen - men det är ett tecken på att du måste vara lite mer noggrann för att se till att rosten inte utvecklas.