Tesla Biltvätt

Tesla Biltvätt » Så tvättar du din Tesla!

När du ska tvätta din Tesla så kan du välja mellan två sätt:

  • Tvätta bilen för hand
  • Tvätta den i en biltvätt

Om vi ska gå efter de officiella rekommendationerna från Tesla så ska du använda dig av en kontaktfri biltvätt,den andra metoden kan medföra repor/skador som inte täcks av garantin. 


Ouch! Det utesluter 90% av biltvättar i Sverige.


Här är en guide om hur du tvättar din bil för hand - med specifika produktrekommendationer - och sedan en guide om vad du kan göra för att göra din biltvätt bättre om du trotsar rekommendationerna och väljer att ta med din Tesla till biltvätten.


Läs mer nedan ⤵️

Tesla Biltvatt

DET HÄR SKA DU ANVÄNDA FÖR ATT TVÄTTA DIN TESLA FÖR HAND

Vi kommer att gå in på de enskilda produkterna strax - men om du vill spara lite pengar rekommenderar vi att du börjar med vårt grundläggande tvättpaket. 

Den innehåller allt du behöver för att komma igång med biltvätten:

Sale Off
Baspaket Biltvätt
1,386.00 kr1,178.95 kr

Paketet innehåller följande:

  • Tvätthink
  • Bilschampo
  • Tvätthandske
  • Lackförsegling
  • Torkningshanddukar

Med dessa produkter så får du en bra tvätt och skyddar lacken på din Tesla.


SÅ TVÄTTAR DU DIN TESLA

Den här guiden är baserad på Tesla Model 3. Specifikt för den här modellen är skärmkanterna, där du måste vara särskilt noggrann, och för övrigt bör du vara försiktig vid laddningsporten och vid dess många kameror. Vi kommer till det 👍


Börja med följande:

Fälgrengöring

Trots att en Tesla producerar mindre bromsdamm än en "normal" bil slipper du tyvärr inte behovet av att rengöra fälgarna. Du kan göra detta enkelt med hjälp av en hjulrengöringsmedel och en borste:


Fælgrens på fælgen


Spraya Primo på fälgen och arbeta området kort därefter med en fälgrengöringsborste. Produkten får inte torka in - applicera därför på kalla fälgar och skölj omedelbart med rent vatten.

Sale Off
Auto Glanz Primo
76.95 kr

Förtvätt av din Tesla

För att förtvätta bilen använder vi ett bilschampo för att avlägsna fastklistrad smuts.Du kan använda både en högtryckstvätt och en skumlans eller hålla det enkelt genom att använda en skumspruta. Den produkt vi använder är Auto Glanz Spritzer, men du kan också välja att använda en mildare produkt som Auto Glanz Piste om det är för löpande underhåll. Till förtvätten använder vi ett bilschampo.

Forvask på bil


Produkten får inte torka ut så skölj av med rent vatten efter några minuter. 

Sale Off
Auto Glanz Spritzer
106.95 kr

Handtvätta din Tesla

Även om bilen blir relativt ren efter att ha förtvättats med Spritzer finns det fortfarande ett lager av trafikfilm kvar - detta tas bort med de två tvätthinkarna och Auto Glanz Pure, samt med tvätthandsken. Blanda Pure i en hink och ha en hink med rent vatten. Tvätta sedan en panel med Pure och tvätta den sedan "ren" i hinken med vatten. Upprepa sedan processen tills du har tvättat hela bilen. 


Lakforsegling på bilen
Sale Off
Auto Glanz Pure
129.95 kr

Lackskydda din Tesla

Det finns många sätt att skydda lacken på din Tesla, beroende på vad du är ute efter. En av de enklaste sätten är utan tvekan: Auto Glanz Aqua Seal. Det är en produkt som du kan använda efter att du har tvättat bilen, och du kan använda den antingen när bilen är våt eller torr. Enkel att använda. Spraya 2-3 sprayningar per panel och skölj av direkt efteråt:

Spul Aqua Seal af
Sale Off
Auto Glanz Aqua Seal 500 Ml Vådforsegler
156.95 kr

Avsluta med att torka av bilen

Efter Aqua Seal så är det dags för att torka av bilen. Detta görs med de medföljande mikrofiberhanddukarna. Det ingår en stor och en liten. Använd den stora till de stora ytorna och den lilla till de mindre samt till dörrlister etc.

Spul Aqua Seal af


VAD DU BEHÖVER FÖR ATT TVÄTTA DIN TESLA I BILTVÄTTEN

Om du tar din Tesla till biltvätt rekommenderar vi vårt biltvättspaket, som ser till att smuts, särskilt på fälgar samt insekter, lätt lossnar. Du får fortfarande vissa av nackdelarna med repor och risk för skador - men du kommer få ett betydligt bättre resultat trots allt.