Nilfisk Foam Lance

Nilfisk Foam Lance » GUIDE och TEST

I den här artikeln ger vi dig en översikt över de olika skumlanserna/Foam Lance som du kan använda till en Nilfisk högtryckstvätt - med fokus på biltvätt.

Och:

Låt oss nämna det direkt:

Vi rekommenderar Auto Glanz Snow Storm Foam Lance till de allra flesta av våra kunder med Nilfisk högtryckstvättar av främst två huvudsakliga skäl:

 • Kan användas med alla Nilfisk högtryckstvättar tack vare ett gratis extra munstycke
 • Ger ett bra skum på bilen


Test av Foam Lance till Nilfisk

När du köper en Nilfisk högtryckstvätt kommer den med en modellförteckning. Det kan vara Nilfisk Core 140-8, Nilfisk C120.7 eller E145.4-9. Oavsett om det är en C, E, D och P- eller Core-modell kan du få en skumlans med en adapter som passar.


Den Foam Lance som följer med din Nilfisk högtryckstvätt kan vanligtvis inte producera skum i den volym som vi vill att den ska för att tvätta bilen. Här vill du ha ett relativt tjockt skum på bilen, att det stannar kvar och löser upp smuts och sedan drar ner med sig smutsen i skummet och ner på marken. 


Vi har därför testat 5 alternativa skumlansar till din Nilfisk högtryckstvätt. 

4 av de 5 skumlanserna kan du använda direkt på din Nilfisk högtryckstvätt, den sista (26JPN Snow Foam Lance) behöver du ett PWP-pistolhandtag för att kunna använda eller byta adapter.


Låt och granska de 5 skumlanserna till Nilfisk nedan.

PWP ingångsmodell foam lance till Nilfisk

PWP ingångsmodell Foam Lance är det mest prisvärda sättet att komma igång med en professionell skumlans för biltvätt. Den är till stor del tillverkad av hårdplast och fungerar inte lika smidigt som de dyrare varianterna. 


Å andra sidan är skummet av hög kvalitet. 


Köp den om: 

 • Du snabbt vill komma i gång med din skumlans
 • En billig variant


Se nedan hur den producerar skum:

PWP Entry Level skumlanse

PWP Foam Lance till Nilfisk

Om du vill ha en PWP Foam Lance i bättre kvalitet och en något bättre behållare kan du välja PWP Foam Lance. I denna modellen är själva skumlanshuvudet tillverkat av metall, vilket gör att den mer användbar och hållbar.


Köp den ifall du:

 • Vill ha en skumlans till Nilfisk som är av bra kvalitet
 • Kan leva med ett mindre huvud


Se nedan hur den producerar skum:

PWP Skumlanse skum på bilen

Auto Glanz Snow Storm Foam Lance till Nilfisk

Auto Glanz Snow Storm producerar det tjockaste skummet i vårt test. Dessutom kan den spruta både horisontellt och vertikalt och levereras med ett mindre gratis munstycke, så att du kan använda en högtryckstvätt med lägre tryck och ändå få ett tjockt lödder. 


Du får:

 • Ett bra pris med bra prestanda
 • Testets tjockaste skum
 • Ett rör i botten av flaskan för att se till att all vätska kan sugas upp


Se nedan hur skummet produceras: 

Auto Glanz Snow storm skumlanse

26JPN Snow Foam Lance

26JPN Snow Foam Lance är den enda i testet som inte passar direkt på Nilfisk. Här behöver du ett PWP-pistolgrepp framtill. 26JPN levererar en bra flaska och är den enda i testet med filter i sugslangen och har den ett stabilt sprayhuvud. 


Du får:

 • Bra skum
 • Brett munstycke
 • En skumlans av bra kvalitet


Se nedan hur skummet ser ut: 

683.95 kr

MTM Hydro PF22.2 Foam Lance till Nilfisk

MTM sätter standarden för kvalitet när det gäller Foam Lancer. 

Med den här skumlansen får du det mjukaste skummet och den bästa kvalitetskänslan av de vi har testat. Vi saknar dock rör i botten och ett bredare munstycke. 


Du får:

 • Marknadens bästa komponenter och kvalitet
 • Den mest jämna fördelningen av skum


Se nedan hur skummet fördelas: 


Så vilken Foam Lance är bäst till Nilfisk?

Vilken skumlans/Foam Lance som är bäst beror på din budget och vad du värdesätter mest, eftersom det finns för- och nackdelar med alla skumlanserna i vårt test. Gemensamt för alla är dock att de har ett betydligt tjockare skum än vad du får med den vanliga skumlansen som följer med din Nilfisk när du köper den.