Bästa maskintvätt av bilen, så här gör du den 10x bättre

Bästa biltvätten - Hur du kan göra den 10x bättre

Den bästa biltvätten är den som:

  • Ger minst repor.
  • Rengör på bästa sätt. 
  • Ger det bästa skyddet.


Men vilken biltvätt kan göra detta? 


Vi kan inte riktigt svara på denna fråga då vi inte har testat alla biltvättar men..


I gengäld så kan vi:


Ge dig tips om exakt vilka produkter du ska använda före och efter biltvätten, så att du får det bästa möjliga resultat.

Detta ska du använda för bästa resultat i biltvätten

Det är otroligt enkelt att optimera resultatet så att du får en betydligt bättre biltvätt - med väldigt lite tid och bara några få produkter. Allt du behöver finns i paketet nedan: 


Det är ett paket som innehåller:

  • Fälgrengöring.
  • Insektsborttagare.
  • Lackförsegling + mikrofiberduk.

Med dessa produkter får du en betydligt bättre tvätt. Och det är så enkelt som att spraya på det innan och sedan använda lackförseglingen varje 3:e-5:e tvätt ☔🌟. 


Så gör du

Kör bilen till biltvätten och använd fälgrengöringsmedel och insektsborttagare. Kör bilen till biltvätten och välj den billigaste tvätten. Kör klart tvättptogrammet och avsluta med att försegla lacken och torka av bilen efter. Detta kan enkelt göras efter att du har lämnat biltvätten, så att det finns plats för nästa person i kön 👍. Låt oss ta en närmare titt på produkterna i paketet och processen för varje produkt.

Fälgrengöring

Fälgarna är en av de svåraste ställena att rengöra - särskilt i biltvätten. Därför behövs det en bra fälgrengöring som du sprutar på fälgen innan du tar bilen till biltvätten.


Fælgrens på fælgen


Om fälgen är särskilt smutsig, rör den med en fälgrengöringsborste. Produkten får inte torka in - använd den därför på svala fälgar.

76.95 kr

Insektsborttagare

Insektsborttagaren mjukar upp insekterna så att de lättare lossnar i biltvätten. Om du har fågelspillning på lacken eller fönstren, eller om det är särskilt smutsigt längs bilens sidor, bör du också applicera den här:

Insektrens på fugleklat


Produkten får inte torka in, så spraya på den strax innan du kör in i biltvätten.

76.95 kr

Lackförsegling

När du kommer ut från biltvätten ska du ha skyddat lacken.


Detta gör du helt enkelt genom att spraya BaZooka direkt på lacken/rutorna och torka sedan av. Ta en panel i taget. Du kan också spraya den på handduken och sedan på lacken. Behandla ungefär var 3-5:e tvätt.


Lakforsegling på bilen


Slutligen kommer det förmodligen att finnas ställen där en maskintvätt inte når - dina dörrlister till exempel:


Insektrens på fugleklat


Avsluta med att torka av de smutsigaste områdena (lister och baklucka) och tvätta mikrofiberduken efter användning så att den är helt ren innan du använder den nästa gång - för att minimera risken för repor. 


KOMMER BILTVÄTTEN ATT bli perfekt?

Nej. 


Med tiden och fler behandlingar kommer de dock att förbättras avsevärt.


Om du fortfarande inte är nöjd med resultatet av biltvätten rekommenderar vi att du tittar på hur du kan tvätta din bil själv. Det är inte svårt och vi är redo att ge dig råd om du behöver hjälp. 


Läs vår biltvättsguide här

Vanliga frågor om maskintvätt

  • Vanliga frågor

Hur får jag till den bästa biltvätten i en maskintvätt?

Du får den bästa biltvätten genom att förbehandla särskilt smutsiga områden med rätt produkter innan du går till biltvätten och genom att ge bilen en "riktig" lackförsegling efter tvätten.

Kan jag använda mina egna bilvårdsprodukter i biltvätten?

Ja. På flera ställen kan du till exempel använda dina egna bilvårdsprodukter innan du tar bilen till tvättanläggningen. Kontrollera alltid de lokala reglerna för den biltvätt du vill gå till.

Varför ska jag välja den billigaste biltvätten?

Eftersom de produkter som du själv tvättar med oftast är av högre och bättre kvalitet än vad tvättomaten kan erbjuda, kombinerat med det faktum att du visuellt kan inspektera de ställen som behöver behandling - får du både ett billigare och bättre resultat med vårt billtvättspaket.