Lackrengöring

Lackrengöring [GUIDE] » UNDVIK att

köpa fel!

Lackrengöring för bilar är INTE bara lackrengöring.

Du bör bestämma dig för vad du vill uppnå och hur mycket du vill anstränga dig - och först då kan du välja rätt produkt. 

Om du väljer den enkla- eller den noggranna vägen är upp till dig - men vi guidar dig till de specifika produkter du behöver och hur du använder dem i den här guiden för lackrengöring.

De 2 sätten är:

 • En produkt som rengör din lack.
 • Ett produktförpacket som rengör lacken på djupet.


Men vad omfattar de två sätten?


Vi går in på det i den här artikeln - och exakt vilka fallgropar du bör vara medveten om om du "bara" köper en lackrengöring i den lokala byggvaruhandeln.

Sale Off
Förberedande poleringspaket
757.93 kr642.95 kr

2 Metoder FÖR LACKRENGÖRING

Den första metoden innebär att du bara arbetar med en produkt.


Detta gör det lätt att förstå eftersom du får både applikator och produkt i ett. Applicera produkten på applikatorn och rengör lacken. Klart - det är allt!


Detta innebär att:


Det som sitter i lacken, t.ex. flygrost, tjära och andra avlagringar, behandlas med en "allt-i-ett"-produkt i stället för särskilda medel som kan avlägsna avlagringarna i lacken på ett skonsammare sätt, utan mekanisk behandling. Om du inte är en entusiast så är skillnaden minimal - och det är ett bra sätt att göra det på eftersom du sparar mycket pengar på produkter och får en mild polering. Som en bonus får du med vår lackrengöring även en inbyggd glaze som maskerar repor i lacken!


Den andra metoden du kan välja är ett paket med flera olika produkter för lackrengöring. Vi kommer att gå in på den exakta processen, men fördelen med den här förpackningen är att du får lacken rengjord ända ner till botten, vilket gör den redo för en polering efteråt. Om du redan har en välvårdad lack kan du hoppa över att köpa hela paketet och nöja dig med att ta bort flygrost och tjära för att få en mildare lackrengöring.Låt oss titta närmare på de 2 metoderna:

"Allt-i-ett" Lackrengöring

Med våra rekommenderade lackrengöringar behöver du bara bestämma om du har en ljus bil eller en mörk bil. Skillnaden är att den som är avsedd för ljusa bilar har lite mer rengöringsförmåga, medan lacken för mörka bilar är lite bättre på att fylla repor. Det spelar alltså ingen roll vilken du väljer.  


Processen för båda är följande:

 • Se till att bilen är ordentligt ren.
 • Öppna förpackningen och skaka flaskan.
 • Applicera produkten (3-4 droppar) på den svarta sidan av den medföljande svampen.
 • Applicera på lacken i ytor på cirka 60x60 cm åt gången.
 • Torka av produkten kontinuerligt med en mikrofiberduk.


Vi rekommenderar att du därefter skyddar lacken, till exempel med Scratch Clear.   

Sale Off
Soft99 Micro Liquid Compound Dark & Metallic
163.95 kr

Grundlig lackrengöring innan polering

Om du vill gå till botten med lackrengöring klarar du inte dig utan vårt produktpaket, som innehåller allt du behöver för att rengöra lacken före polering. 


Det innehåller:

 • Flygrostborttagare
 • Tjärborttagare
 • Clay bar och smörjmedel
 • Mikrofiberduk

Flygrost-och tjärborttagaren rengör lacken från små röda rostfläckar och svarta fläckar i form av asfalt eller tjära. De fungerar helt enkelt genom att du sprutar på produkterna, låter dem sitta i en kort stund (2-5 minuter) och sedan sköljer av med vatten. Använd separata våtservetter för flygrost och tjärborttagningsmedel.


Clay bar och smörjmedel använder du i samspel med varandra för att rengöra lacken från avlagringar/nederbörd som inte försvinner med flygrost- eller tjärborttagaren.


Clay baren kommer - även med ett smörjmedel - att ge små repor på ytan, som du sedan lätt kan avlägsna vid den efterföljande poleringen.


Med detta paket - säkrar du dig en HELT ren lack som är klar för att poleras och skyddas.

Sale Off
Förberedande poleringspaket
757.93 kr642.95 kr

Vanliga frågor om lackrengöring 

 • Vanliga frågor

Finns det någon skillnad mellan lackrengöring?

Ja, lackrengöring är inte bara lackrengöring. Se till att skydda lacken efteråt. 

Tar lackrengöring bort repor?

Lackrengöring tar inte nödvändigtvis bort repor. Det beror mycket på produkten, och oavsett så är det mycket mindre utsträckning jämfört med en maskinpolering.

Vilken lackrengöring är bäst? 

Vilken lackrengöring som är bäst beror på hur du vill ta dig an uppgiften och vilket slutresultat du vill ha. Om du letar efter en enkel och effektiv lackrengöring rekommenderar vi Soft99 Micro Liquid Compound.